Facility management kiszervezése

A facility management outsourcing lehetőséget ad arra, hogy egy vállalat ne aprózza el erőforrásait, hanem a fő üzleti tevékenységére koncentrálhasson a kiszolgáló-, illetve háttértevékenységek kiszervezése útján.
Az outsourcing mértéke a létesítménygazdálkodás területén is egyre jelentősebbé válik, ami azt mutatja, hogy helyes az a gyakorlat, mely szerint a nem üzleti tevékenységhez tartozó, kiszolgáló szolgáltatásokat az adott szakmai területen működő felkészült, tapasztalattal rendelkező szakcégek tudják a leghatékonyabban ellátni.

Mikor célszerű az outsourcing igénybe vétele?

  • A vállalat változó erőforrás-igénye esetén, hiszen ehhez rugalmas munkaerő-biztosítási megoldás szükséges.
  • Amennyiben a speciális igények miatt a vállalat belső HR erőforrásai nem elegendőek a szakembergárda felépítésére, illetve a változó igényekhez való igazítására.
  • Létszámstop vagy bármilyen vállalati létszámkorlát esetében, hiszen az outsourcing formájában kölcsönzött munkavállalók nem a saját létszámot növelik, és mint vásárolt szolgáltatás a munkaerő-költségkereten kívül más büdzsé terhére is elszámolható.
  • Amennyiben a vállalat belső bérstruktúrája nem teszi lehetővé a munkaerő-piaci igényekhez való igazodást, és nem biztosít kellőképp rugalmas feltételeket a legjobb szakemberek alkalmazásához.
  • Amennyiben az igényelt szakember kihasználtsága nem éri el egy teljes munkaidős foglalkoztatást, vagy helyettesítése nem megoldott.
  • A szakember folyamatos képzésének megtérülése és ismereteinek kihasználtsága nem érné el az optimális szintet.
  • Stratégiai beszállítói partnerkapcsolataink kedvező díjszabást és magas szintű rendelkezésre állást biztosítanak szolgáltatásaink támogatásakor, melyet közvetítünk partnereink felé.

 

Helyszínre szabott létesítménygazdálkodással kapcsolatosan: kérje ajánlatunkat