Future FM TeSzedd Akció


Megtisztítottuk a Népliget környékét

 

2016. április 29-én, pénteken a Népliget Könyves Kálmán körút és vajda Péter utcai sarok találkozóponttól indulva csapatunk felvette a kesztyűt az utcán és ligetben elszórt szeméttel szemben.
 

Koordinátoraink a helyszínen biztosították a szemétszedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot, kötözőanyagot, kullancs és rovarriasztót, fertőtlenítő szert. A csapatunkhoz bárki csatlakozhatott, nyílt találkozási pontot hírdettünk.

 

Mi az a TeSzedd?

Önkéntesen a tiszta Magyarországért - szemétszedő akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma.
A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei.

 

Mi szedtük ...


Szemétszedés előtt a koordinátorunk egy rövid tájékoztatót tartott a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd a résztvevők aláírták a jelenléti ívet. Ezután szétosztottuk a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot. Önkénteseink több útvonalon haladva 2-3 fős csoportokban gyűjtötték a hulladékot a környéken.


A megtöltött zsákokat egy közös, jól látható helyen hagytuk, ezzel megkönnyítve a szemét elszállítóinak dolgát. Mindent összeszedtünk, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható. 

 


Természetesen találtunk elszórtan olyan hulladékot is, amit a biztonsági előírások szerint érintetlenül kellett a helyszínen hagynunk. A legjellemzőbb hulladékfajta a területen a járókelők által elszórt apróméretű hulladékok voltak: zacskók, cigicsikkek, üdítős palackok, zsebkendők, dobozok, csokoládé és szendvics csomagoló anyagok. 


A Future FM TeSzedd Csapata