2014-06-03 — Megalakult a LEO

12 alapító vállalat részvételével hivatalosan is megalakult a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége, a LEO. A Szövetség legfőbb célja, hogy szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen az FM piacon, és ezzel magasabb szintre emelje a teljes iparág működését.

A LEO alakuló közgyűlésén a Szövetség elnökévé Schmidt Józsefet, a Future FM vezérigazgató-helyettesét, főtitkárává Istiván Ritát választották.

„A létesítménygazdálkodási szakma minőséget teremt, és jelentősen hozzájárul az élhető és fenntartható környezet kialakításához. A Szövetség megalakulásával olyan alapvető szakmai sztenderdek megteremtésére nyílik most lehetőség, amelyek már hosszú évek óta hiányoznak az ipar átlátható működéséhez”- mondta Schmidt József frissen megválasztott elnök a Művészetek Palotájában nemrégiben tartott alakuló ülésen.

Vágó László, alelnök, a Strabag PFS Zrt. vezérigazgatója a piaci szereplők együttműködésén alapuló tudásközpont létrehozásának fontosságát hangsúlyozta, amivel lehetőséget teremtenek a legjobb működési gyakorlatok elemzésére és megosztására, a szakmai képzés és oktatás támogatására, valamint a közösen kialakított korszerű megoldások fejlesztésére.

Jászberényi István, alelnök, a Kraft FM Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a Szövetség számára az a legfontosabb feladat, hogy megteremtse az átláthatóságot, egyben definiálja az egyes szolgáltatásokat, valamint általános szakmai és etikai szabályokat állítson fel párbeszédet teremtve a megrendelők, a jogalkotók-és alkalmazók irányába.

A szövetségi célok eléréséhez az alapító tagok 3 munkacsoport felállításáról is döntöttek, a benchmarking munkacsoportot Décsi Gábor (Dome FSG), az etikai munkacsoportot Szabó Péter (ISS FacilityServices ), a szabványügyi munkacsoportot pedig dr. Gernhardt Katalin (Atalian Zrt.) vezeti majd.

 

Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO)

A LEO a létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szakma piacvezető és hozzáadott értékteremtésével kiemelkedő képviselői által létrehozott országos szövetség, amelyben a szakma szereplői tisztán meghatározott stratégiai és operatív szintű célok mentén konstruktívan működnek majd együtt a szektor konszolidációja, a piaci működés szabályozása, értékteremtés, tudásközpont létrehozása, közösen kialakított professzionális megoldások fejlesztése és a felhasználói kultúra ápolása céljából.

A LEO tagjai: Atalian Zrt.,DomeFacilityServices Group Kft., Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt., ISS FacilityServices Létesítménygazdálkodási Kft., KÉSZ Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft., Kraft-FM Kft., Primogen FM Üzemeltetési Kft., PQS International Szolgáltató Zrt., SMART FM Ingatlanüzemeltető Kft.,SPIE Hungária Kft., STRABAG Property and FacilityServices Zrt., TrigranitFacility Management Kft.

A mintegy 6.700 közvetlen alkalmazottal rendelkező 12 alapító vállalat árbevétele 2012-ben meghaladta a 47 milliárd Ft-ot, az összes kezelt terület pedig több mint 10 millió m². Az alapítók határozott célja, hogy az FM piac minden minőségi szolgáltatója 2 éven belül a LEO tagjává váljon.
 

Jelen sajtóközlemény az alábbi portálokon jelent meg:

Portfolio.hu - Ez minden irodistat érinthet

Tozsdehirek.hu - Átláthatóságot az FM-nek, megalakult a LEO

Ingatlanhirek.hu - Átláthatóságot az FM-nek, megalakult a LEO

Profitline.hu - Összefogtak a létesítménygazdálkodási szolgáltatók

Irodakereso.info - Megalakult a LEO

Resourceinfo.hu - Megalakult a LEO

 

SAJTÓKAPCSOLAT:

Szabó Szeréna
mobil: + 36 20 555 0652
e-mail: szabo@probako.hu

Istiván Rita főtitkár
mobil: + 36 30 9 708 433
e-mail: leofm@leofm.hu
honlap: www.leofm.huLetölthető tartalom

Nyomtatóbarát verzió