2016-03-10 — Future FM: a környezetbarát takarítási szolgáltatás

realista.hu

A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét, ami hivatott igazolni Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítványt Batári Ferenc a Future FM Zrt. vezérigazgatója és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó, a Future FM Zrt. CSR szóvivője vette át.


A Future FM Zrt. 2015. július 24-én „Irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában” címen pályázatot nyújtott be a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és 

a védjegyhasználati jog elnyerésére. A minősítő eljárásra vonatkozó jogszabály szerint a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. végzi a pályázat szakértői vizsgálatát, készít javaslatot, a védjegy odaítéléséről pedig a környezetügyért felelős miniszter dönt.
A pályázat értékelésére a KT-64. Környezetbarát takarítási szolgáltatás feltételrendszerben foglaltak, valamint az ahhoz készült Épületspecifikus környezetbarát takarítási terv segédleti anyag alapján került sor. A benyújtott dokumentumok alapján készült szakértői vélemény megállapította, hogy a Környezetbarát irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában megfelel a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek, és viselheti a magyar „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyet.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. február 17-én írta alá a pályázat elfogadásáról szóló dokumentumot, amelynek aláírási dátuma a Future FM Zrt. ökocímke használati szerződésének kezdeti időpontja is egyben. Az oklevél ünnepélyes átadására 2016. március 8-án, kedden került sor, a Tata irodaházában. A TATA folyamatosan csökkenti irodai tevékenységének környezeti hatásait. A hulladékgazdálkodási és a CO2 kibocsájtás csökkentési programjaik mellett most a vízvédelem került fókuszba, azon belül is a környezet- és emberkímélő takarításra helyeztek nagy hangsúlyt.
„Elsőnek lenni mindig kihívás és felelősség, most örömmel osztozunk a védjegy átadásának pillanatiban, de szeretném megemlíteni az ide vezető, nem mindig könnyű közös munkát. A védjegy megszerzése egy több évre visszanyúló jó beszállítói kapcsolat eredményeként valósult meg. A TATÁ-nál működő környezetközpontú irányítási rendszerhez kapcsolódóan nagy hangsúlyt fektetünk a partnerek bevonására, így a takarítást végző Future FM Zrt.-vel is a környezeti szempontok szem előtt tartása a közös munka egyik sarokköve.
A TATA felelős partnerként támogatta és segítette a pályamunkát, hiszen a fenntarthatósági törekvéseivel összecseng a Future FM Zrt. törekvése. Nagyon büszke vagyok, hogy a Future FM Zrt. innovatív megoldásaiknak köszönhetően a TATÁ-nál alkalmazott komplex takarítási eljárás 2016-ban Magyarországon elsőként nyerte el a környezetbarát takarításra vonatkozó „Környezetbaráti Szolgáltatás” védjegyet a minőségtanúsítást végző Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.-nél – mondta Prabal Datta, a Tata Consultancy Services Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A TATA környezettudatos elvárásai és a megvalósításhoz történő hozzáállása példamutató. Kellően nyitottak és együttműködőek, a fenntartható jövőnk szempontjait mindig maximálisan szem előtt tartják. A Future FM pedig, elkötelezett szolgáltatóként elhivatottan veszi figyelembe partnerei és saját környezete fenntarthatósági szempontjait, ezen belül a zöld takarítási megoldásokat, a környezetbarát tisztaság mindennapokban történő megvalósítását. Tevékenységeink végzése során a környezettudatos munkavégzés számunkra az elsődleges szempontok között szerepel.
A TATA részéről biztosan számíthattunk messzemenő támogatásukra, mely a védjegy elnyeréséhez elengedhetetlen volt. Büszkék vagyunk az elnyert védjegyre, mely a sikeres együttműködésünk eredménye. Reméljük, hogy ez az elismerés hírnökként is segíti munkánkat, hogy a többi szolgáltatási területünkön is hasonló sikereket érjünk el a jövőben” – nyilatkozta Batári Ferenc, a Future FM Zrt. vezérigazgatója.
„A felelősen gondolkodó cégek számára egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. A Future FM Zrt. által elnyert „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegy garancia a megrendelőknek arra, hogy a takarítás során jelentős a tisztítószer-megtakarítás, a légkör, az élővizek és a talaj védelme növekszik, mérséklődik a csomagolási hulladékok mennyisége, gyűjtésük szelektíven történik, a felhasználás során előnyben részesül a környezetbarát papíráru, a „kezelt” tárgyak, berendezések jó minősége, használhatósága hosszabb ideig megőrződik” – mondta Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Olvasson részletesebben: takarítási szolgáltatásainkról és társadalmi felelősségvállalási programjainkról
 Letölthető tartalomNyomtatóbarát verzió