2017-11-16 — Ökoindustria Kiállítás 2017.

 KSZGYSZ

November 10-én, pénteken Áder János köztársasági elnök látogatást tett az V. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon a Vasúttörténeti Parkban. A kiállítás fővédnökeként a környezetipar legfontosabb innovációit ismerte meg.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége fennállásának 25 éves évfordulóján ötödik alkalommal rendezte meg a háromnapos kiállítást, amelynek kiemelt témái a körforgásos gazdaság, a zöld mobilitás, valamint az illegális hulladék elhelyezés voltak.

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőt mondott H.E. Massimo Rustico, Olaszország nagykövete; Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Búsi Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára, és Nagy Erzsébet, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ÖKOINDUSTRIA Nagydíjakat Szabó Zsolt államtitkár adta át; szolgáltatás kategóriában a beltéri levegőminőséget befolyásoló berendezési tárgyakat vizsgáló egység kifejlesztéséért a KVI-PLUSZ Környezetvédelmi Vizsgáló Iroda Kft. képviselőjének, Pusztai Krisztina laborvezetőnek, termék kategóriában a díjat az ipari textílhulladékból beltéri tapétát gyártó Čuvik Ada cég vezetője, Csuvik Csaba vehette át.

Az Ökocímke tanúsítványokat Búsi Lajos helyettes államtitkár és Barta Géza Róbert, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. tanúsítási igazgatója adta át azon magyarországi gyártóknak és szolgáltatóknak, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek a környezetbarát termékek fejlesztésére, gyártására, és jó példával járnak elöl a felelős környezettudatos szemléletmód és vállalatirányítás minél szélesebb körű terjesztésében. A környezetbarát szolgáltatás tanúsítványt idén Máté Péter, a Future Fm Zrt. üzletág igazgatója (környezetbarát takarítási szolgáltatás), az EU Ecolabel uniós ökocímkét Pap Attila, a Citromax Kft. kereskedelmi vezetője (öko mosogatószer), valamint Harmatha Zsolt, a Zöldlomb ÖKO Kft. ügyvezetője (kézi mosogatószerek) vehette át.
A megnyitó utolsó ünnepi eseményeként együttműködési megállapodást írt alá
Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke és Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának dékánja a környezetvédelmi oktatás fejlesztéséről.

A többezer látogatót vonzó rendezvény ideje alatt 12 különböző szakmai esemény zajlott le. A kiállítást több helyszínen párhuzamosan zajló kerekasztal beszélgetések, konferenciák és partnertalálkozók színesítették és tették a hazai szakemberek, a külföldi delegációk számára egyaránt érdekessé. Az ÖKOKÁVÉZÓ adott teret több konferenciának, cégbemutatkozásoknak, pódiumbeszélgetéseknek. Itt került sor a KSZGYSZ fennállásának 25 éves jubileumi ünnepségére is, amelyen többek között Bándi Gyula D.Sc., a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszönte meg a Szövetség negyed évszázados, a környezet védelme érdekében kifejtett tevékenységét. A Szövetség alapító tagjai és az elmúlt években a Környezet Védelméért Díjjal kitüntetett tagok ez alkalomból emléklapot vehettek át.

A mintegy 70 kiállító között német, szerb és indiai cégek is képviseltették magukat. Szerb, macedón és holland előadók vettek részt az ISWA nemzetközi konferencián, bemutatva a közép-európai hulladékgazdálkodási cégek együttműködési lehetőségeit., Meglátogatta a kiállítást az Európai Üzleti Környezetvédelmi Díj Bizottság is, többek között osztrák, belga, bolgár, máltai, szlovák, észt, finn, török és spanyol vendégek.
A kiállítás programja megtekinthető a
www.okoindustria.hu honlapon, és innen tölthetők le a konferenciákon elhangzott előadások anyagai is.Nyomtatóbarát verzió