Válasszon nyelvet

delmagyar.hu

Kecskemét - A betegek interneten leadott szavazati alapján a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza lett az „Év kórháza" 2010-ben. 

A betegeknek 2005 óta van lehetősége arra, hogy az interneten leadják voksaikat az általuk legjobbnak tartott kórházakra. Ahogy az elmúlt években, így idén is a kórházak szakmai ellátását, az ápolókat, orvosokat, a felszereltséget és a tisztaságot lehetett értékelni. Ezek összegzése után alakult ki a végleges sorrend, ami idén kecskeméti győzelmet hozott, ugyanis az Év kórháza a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza lett. 

A keddi díjátadón dr. Bozóki Géza, a kecskeméti intézmény orvos-igazgatója vehette át az elismerést. Az elmúlt évekhez képest alacsonyabb átlagpontszámról Cserháti Péter, az egészségügy tárca helyettes államtitkára azt mondta a mai átadóünnepségen, hogy ennek egyik fő oka a kórházak eladósodottsága lehet, ami nem csak a szállítók, hanem a betegek és az egészségügyi dolgozók felé is fennáll.

Az idei voksoláson a kórházak rangsorában egy szigetvári és egy dombóvári kórház végzett Kecskemét mögött.

A szavazást lebonyolító házipatika.com főszerkesztője így értékelte az idei eredményeket:

- Rendkívül érdekes tanulságai vannak a szavazásnak – mondta Pilling Róbert. – A legszembetűnőbb például, hogy az összesített versenyben az első háromba eddig minden évben bejutott egy fővárosi intézmény, sőt, tavaly mindhárom első helyezett budapesti volt; idén azonban a vidéki kórházak győzedelmeskedtek.

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.