Válasszon nyelvet

airport reptér üzemeltetés repülőtér terminál

Cégcsoportunk látja el a repülőtér földi kiszolgáló létesítményeinek és területeinek műszaki üzemeltetését.

2015. januártól a Future FM cégcsoport a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Airport Facility Management Kft. tulajdonosa.

Az üzemeltetési tevékenységet cégünk nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el először 5 évre, majd második alkalommal is 5 évre. Ezen periódus alatt teljesítjük a feladatainkat, melyet több, mint 70 fővel biztosítunk. Ennek köszönhetően 2015 óta folyamatosan cégcsoportunk látja el a repülőtér földi kiszolgáló létesítményeinek és területeinek műszaki üzemeltetését, amely magába foglalja a tervszerű karbantartástól a hiba javításokon keresztül kisebb fejlesztési projektek menedzselését is. 

 

 


Főbb üzemeltetési feladatok:

  • a repülőtéri létesítmények fűtő-, hűtő és szellőzőrendszerének karbantartása, javítása
  • a repülőtér elektromos hálózatának karbantartása, javítása
  • a repülőtéren található 2.166.900 m2 pálya, gurulóút, előterek, üzemi utak, parkolók
    burkolatának karbantartása, javítása
  • általános létesítmény-üzemeltetés, karbantartás 195 létesítményben
  • közmű karbantartás és javítás: ivóvíz kutak, illetve a víz- és csatornahálózat karbantartása, javítása
  • 1.315 ha zöld terület karbantartása és növényápolás

 

 

A Budapest Airport szakmai és referencia értéke kiemelkedő számunkra

 

A repülőtér területén a munkavégzés olyan speciális szabályok betartását igényli, mint a repülőtérrend, amelynek megsértése a törvény szerint szabálysértésnek minősül. 

Szakképzett munkatársaink évente átlagosan 12.000 karbantartási és 9.000 hibajavítási feladatot látnak el. Emellett 15 millió m² zöldterületet gondoznak, valamint kb. 1.000 fejlesztési projektben vesznek részt 7 támogatómérnök, technikus és 4 projektvezető közreműködésével.  A legnagyobb projekteket érdemes megemlíteni az elmúlt két évből, úgy, mint az ACE repülőgépszerelő hangár lefestése, a 2A terminálon céges váró kialakítása, valamint a 2B terminálon az utas hidak áthelyezése.

 A szolgáltatás átvételétől kezdődően azon dolgozunk, hogy minél hatékonyabb és korszerűbb üzemeltetési szolgáltatással támogassuk a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér magas színvonalú működését.

 

A repülőtéren a cégcsoportunk által biztosított kiemelt szakmák:

 

Klíma és fűtésszerelő: Több mint 500 split klíma, 20 km távhő vezeték, 750 keringtető szivattyú szervízelése 


Lakatos:
Több mint 15 km külső kerítés, 25 km+ különleges biztonsági kerítés, 300 ipari kapu karbantartása

 

Kőműves: Több mint 2,5 millió m² futópálya és gurulóút, 100 km egyéb úthálózat, 200 épület tetőszerkezete, valamint 4 db többszáz férőhelyes parkoló üzemben tartása 

 

Vízszerelő: saját vízbázis 13 mélyfúrású kúttal, több mint 45 km ivóvíz hálózat és 30 km szennyvízcsatorna, 70 km csapadékvíz csatorna, valamint 50 ezer m3 tűzi víz tárolására alkalmas medence

 

Villanyszerelői munkálatok: 106 km nyomvonalon középfeszültségű kábelek, több mint 1.500 tonna akkumulátor és szünetmentes tápegység, munkavégzés -6m-től 32 m magasságig 12V-tól 12.000V-ig 

 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.