Válasszon nyelvet

skanska.hu

Magyarországon elsőként, LEED Gold fokozatú minősítést nyert el a Skanska Népliget Centerben található irodája. A Leadership in Energy & Environmental Design (LEED) nemzetközileg elismert értékelő rendszerben az épületek mellett irodabelsők környezettudatos kialakítását is osztályozzák. Amellett, hogy a Skanska által fejlesztett irodaházak világszerte szigorú fenntarthatósági szempontok szerint épülnek, a cég saját irodája esetében is fontos a környezettudatosság.

Az amerikai USGBC (U.S. Green Building Council) által kidolgozott LEED rendszerben való részvétel önkéntes és az értékelés eredménye szerint négy szintet különböztet meg: minősített, ezüst, arany és platina. Az irodaházak mellett a LEED Commercial Interior kategóriában irodai belső terekre vonatkozóan is létezik a minősítés. Az osztályozás során figyelembe veszik az iroda helyszínét biztosító épület fenntarthatóságát, a beépített anyagokat, az iroda vízfelhasználásának hatékonyságát, az energiahatékonyságát és CO2 kibocsátását is.

A Skanska irodája valamennyi kategóriában jól szerepelt. Számos energiahatékony megoldás került beépítésre, mint a jelenlét és megvilágítási szint érzékelővel kiegészített, egyénileg szabályozható világítási rendszer. Az elektromos energiafogyasztás mértékéről a következő egy évben folyamatosan jelentést kell küldeni a USGBC számára. A munkaállomások természetes fénnyel való megvilágítottsága, a tanúsított forrásból származó fából készült bútorok, a víztakarékos mellékhelyiségek, az energiahatékony elektronikus berendezések, a tömegközlekedéssel és kerékpárral is kiváló megközelíthetőség, az ISO 14001 tanúsított alvállalkozók alkalmazása egyaránt hozzájárult a kiváló eredményhez.

„A Skanska évek óta a környezettudatosság jegyében tervezi meg fejlesztéseit. – fogalmazott Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – „A saját irodánk LEED arany minősítése igazolja törekvéseinket, hogy hatékony és egészséges munkakörnyezetet teremtsünk. Szeretnénk a bérlőink számára is segítséget nyújtani abban, hogy az irodaház fenntarthatósága mellett az saját bérleményük is minél magasabb színvonalú legyen, így növelve a munkatársak hatékonyságát és csökkentve a betegség miatti hiányzásokat, illetve a kiadásokat.

A 2010-ben átadott Népliget Center, amelyben a Skanska irodája található az EU által kibocsátott GreenBuilding tanúsítvánnyal rendelkezik, amely azt igazolja, hogy az épület akár 25%-kal kevesebb energiát használ fel, mint az átlagos magyar irodaházak. A Skanska legújabb fejlesztése, a XIII. kerületben felépülő Green House irodaház nemrégiben a LEED minősítési rendszer legmagasabb, platina szintű előtanúsítását érte el.

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.