Válasszon nyelvet

index.hu

Jól haladnak a kivitelezők az első magyar magánbörtön építésével. A szakminiszter a héten megtekintette a munkák állását, a bejáráson újságírók is betekinthettek a már elkészült cellákba. A legmodernebb és egyben legbiztonságosabbnak ígérkező magyar börtönben nyolcszázan raboskodnak majd.

Szombathely határában, az egykori Savaria honvédségi kiképzőközpont 52 hektáros területén nemcsak a hőségnek köszönhetően ég az emberek keze alatt a munka: a Söptei út bal oldalán már több mint felerészben elkészült a magyar Alcatraz.

Egy 2004-es kormányhatározat két új ppp-börtön létesítéséről döntött, az egyik Szombathelyen, a másik Tiszalökön várja majd lakóit, emlékeztette Csere László a megjelenteket és különösen Takács Albertet. A 34 528 négyzetméteres új szombathelyi börtönben nyolcszáz rabot lehet majd elhelyezni. A fogvatartás differenciált lesz, 460 felnőtt férfi börtön fokozatú, 240 férfi fegyház fokozatú szabadságvesztését töltheti majd itt, rajtuk kívül százan - férfiak és nők is - előzetes letartóztatásuk napjait morzsolgathatják a vastag rácsok mögött.

A magánbörtön üzemeltetésében érdekelt vállalatok - a Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt., a Mátraholding Rt. és az FMZ Kft. - bevételeire pedig az lesz jó hatással, hogy a rabok jó része dolgozni fog: elektronikai hulladékok bontásából, zárszerelésből, faipari, műanyagipari munkákból, cipőfelsőrész varrásból is folyik majd be pénz a kasszájukba, nem csupán a működtetésre szánt évi 1,9 milliárd forint állami pénzt kell beosztaniuk.

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.