Válasszon nyelvet

ReSource

A tervezett ütemtervnek megfelelően, a 2012. december 15-én kiadott jogerős használatbavételi engedéllyel valamint a két első bérlő egyidejű beköltözésével hivatalosan is átadásra került a Green House, a Skanska legújabb irodaház fejlesztése.

A fejlesztő közlése szerint a XIII. kerületi Önkormányzat Építésügyi Csoportja határozatában megerősítette, hogy a Green House minden szakhatósági követelménynek maximálisan megfelelt. Az első beköltözők (az ABB és a Skanska Property Hungary) a héten vették birtokba az épületet. Az Isys-On 2013 januárjában, az Avis Budget Group pedig márciusban csatlakozik.

Az 'A' kategóriás, LEED Platinum előtanúsított Green House a Kassák Lajos, Tüzér és Lőportár utcák által határolt területen áll, szomszédságában található a Kassák Park. Az irodaprojekt mellett a Skanska Property Hungary a szomszédos Kassák park fejlesztésében is jelentős részt vállalt. Grzegorz Strutynski, a Skanska ügyvezető hangsúlyozta: "mind a kerületben aktív ingatlanfejlesztőként, mind új szomszédként fontos számunkra az épített környezet és a természet összhangja." A 17 800 négyzetméternyi területet kínáló irodaház a Skanska közlése szerint már befejezése előtt 60%-ban bérlőre talált, jelenleg 4400 négyzetméternyi iroda áll még rendelkezésre a 7 szintes épületben.

A Green House fehér hollónak számít a budapesti irodapiacon. Az idei évben ugyanis az első negyedév óta nem adtak át új A-kategóriás bérirodaházat. Mivel az első negyedévben is a mindössze 2353 négyzetméteres IQ Offices irodaházat adták át, így nem túlzás kijelenteni, hogy a 2012-es új budapesti irodaállomány döntő többségét a Green House teszi ki.

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.