Válasszon nyelvet

Schmidt József

A 2021-es év egyik nagyon kérdése, ami foglalkoztatja az FM és az ingatlan piacot. Többek között ez a kérdés is felmerült a Portfolio FM & Hybrid Office 2021 konferenciáján.

 

AZ OTTHONI MUNKAVÉGZÉS TÉRNYERÉSÉRŐL

Talán ez a kérdés tartja lázban a leginkább a piacot. Összességében bizakodó az irodapiac és nem tartják egyenletesnek az város területei közötti elosztást, a telekommunikációs cégek életében viszont egyértelmű változás kezd kirajzolódni. Ellenben a munkáltatók egyes szektorokban panaszkodnak a home office-ban végzett munka hatékonyságára.

 

FÓKUSZBAN A FENNTARTHATÓSÁG

Az épített környezet felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának 40 százalékárért, a gazdaság 30 százaléka az építésgazdasághoz köthető, miközben az aktív népesség 7 százalékát foglalkoztatja. A hatékonyság azonban uniós szinten elmarad Magyarországon, a hatékonysági probléma pedig egyben fenntarthatósági problémát is jelent - hangsúlyozta Buday-Malik Adrienn, az ÉMI Nonprofit Kft. innovációért felelős vezérigazgató-helyettese.

"Azoknak a körkörös megoldásoknak kell teret nyerniük, amik már a nyersanyagkitermeléssel elkezdődnek és az épületek egész életciklusát végigkísérik."

A Future FM-nél a kialakult pandémiás helyzetre tekintettel, nagyon jól beváltak a korábban mellőzött, vagy kevésbé ismert technológiai újítások.

 


Forrás:

https://tinyurl.hu/ezrV/

https://tinyurl.hu/JOdZ/

 

 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.