Válasszon nyelvet

nyugat.hu

A Szombathelyi Mentőállomás gyermekvárójának kifestése az FMZ Savaria Kft., a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet üzemeletetőjének támogatásával valósult meg.

Nézzék, milyen „angyali” rajzokat készített a gyerekeknek dr. Stift Zoltán Angelico atya! A helyszín a szombathelyi mentőállomás gyermekügyelete.

Jóvátételi munkában a szombathelyi börtön lakói festették a falra azokat rajzokat, amelyeken – Lendvai Rezső mentőtiszt útmutatása alapján - a gyerekeknek mutatják az elsősegélynyújtás alapjait. Az ötletgazda Stift Zoltán, börtönlelkészt:

- Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben kértek meg a kollégák, hogy segítsek a fogva tartottak jóvátételi munkájában. 

Én már korábban is festettem egy ilyen sorozatot, örültem, hogy most a rabokkal is megtehetem, mert a mentőállomás, illetve ügyelet is örömmel fogadta a kezdeményezést.

Stift Zoltán kifestőit ismerik már a gyerekek, számos kiállítása is volt már az országban. Mint a nyugatnak elmondta, szeretné a jó hírt, az evangéliumot hirdetni a kedves rajzokon keresztül. Az ügyelet falára került kis freskókon kicsit máshová került a hangsúly, de a lényeg ott van: „Segíteni jó”.

Forrás: nyugat.hu

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.