Válasszon nyelvet

Megtisztítottuk a Népliget környékét: 2016. április 29-én, pénteken a Népliget Könyves Kálmán körút és vajda Péter utcai sarok találkozóponttól indulva csapatunk felvette a kesztyűt az utcán és ligetben elszórt szeméttel szemben.

Koordinátoraink a helyszínen biztosították a szemétszedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot, kötözőanyagot, kullancs és rovarriasztót, fertőtlenítő szert. A csapatunkhoz bárki csatlakozhatott, nyílt találkozási pontot hirdettünk. 

Mi az a TeSzedd?

Önkéntesen a tiszta Magyarországért - szemétszedő akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei.

Mi szedtük ...

Szemétszedés előtt a koordinátorunk egy rövid tájékoztatót tartott a biztonsági előírásokról, arról, mire kell figyelni, hogy senkinek ne essen baja az akció közben, majd a résztvevők aláírták a jelenléti ívet. Ezután szétosztottuk a szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötözőanyagot. Önkénteseink több útvonalon haladva 2-3 fős csoportokban gyűjtötték a hulladékot a környéken.

A megtöltött zsákokat egy közös, jól látható helyen hagytuk, ezzel megkönnyítve a szemét elszállítóinak dolgát. Mindent összeszedtünk, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható. 

Természetesen találtunk elszórtan olyan hulladékot is, amit a biztonsági előírások szerint érintetlenül kellett a helyszínen hagynunk. A legjellemzőbb hulladékfajta a területen a járókelők által elszórt apróméretű hulladékok voltak: zacskók, cigicsikkek, üdítős palackok, zsebkendők, dobozok, csokoládé és szendvics csomagoló anyagok. 

 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.