Válasszon nyelvet

iroda.hu

2013. február 25-én közel 150 prominens vendég jelenlétében és ünnepélyes keretek között került sor a Skanska által fejlesztett Green House irodaház hivatalos megnyitójára.

Hazánk első LEED Platinum előtanúsított irodaházát elsőként Johan Karlström, a Skanska csoport Elnök-vezérigazgatója méltatta a nemzetközi cég globális törekvéseinek tükrében, majd Grzegorz Strutynski, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője üdvözölte a jelenlevőket házigazdaként. Karin Olofsdotter svéd nagykövet a Magyarországon jelenlévő svéd vállalatok közötti kiemelkedő együttműködésről, valamint a fenntartható fejlődés útján tett konkrét lépéseikről szólt, míg Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a főváros városfejlesztési terveinek irányából közelítette meg a Green House projekt jelentőségét.

A környezettudatos irodaház bérlőjeként és együttműködő partnereként TanjaVainio, az ABB Kft. ügyvezető igazgatója szólt részletesen több olyan innovatív, intelligens technológiai megoldásról, amely hozzájárul a Green House egyedülálló energiahatékonyságához, alacsony üzemeltetési költségeihez, valamint az ott kialakított irodák egészséges, kreativitást ösztönző munkakörnyezetéhez. A rendezvény ideje alatt megnyitott és március 10-ig látogatható Eco-Design kiállítás észt, dán, kanadai, francia, spanyol és magyar tervezők újrahasznosított anyagokból készült bútorait, újragondolt használati és dekoratív tárgyait mutatja be a Kassák Lajos utcai irodaház földszinti területén.

A 17.800 négyzetméternyi területet kínáló, 7 szintes Green House már 60 %-ban gazdára találtak még az épület decemberi átadása előtt, de a fennmaradó közel 4.600 négyzetméternyi zöld iroda iránt is folyamatos az érdeklődés. Szakértők szerint a Green House sikerének titkát több tényező határozhatja meg: a kitűnő lokáció, vagyis tömegközlekedési eszközzel, metróval, villamossal, gépkocsival könnyen megközelíthető; a zöld környezet és a fejlesztőbarát kerületi partnerség; a magas műszaki tartalom, valamint az alacsony működési költség.

A Green House a modern technológiai megoldásoknak köszönhetően várhatóan sokáig versenyképes lehet a hazai irodapiacon, ahogy bár kevés irodaház épül, azok viszont rendelkeznek valamifajta minősítéssel. Schmidt András, a Skanska Magyarország műszaki igazgatója korábban így nyilatkozott az iroda.hu-nak: „A Green House gépészeti és elektromos berendezéseinek fogyasztását folyamatosan mérjük, így meg tudjuk határozni azt az optimum követelmény rendszert, amely mellett az épület energia hatékonysága a legnagyobb lehet. Ha tudjuk tartani az optimumot, akkor a Green House 5 év múlva is beleillik majd abba a kategóriába, ami akkor a legkorszerűbbnek minősül.”

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.