Válasszon nyelvet

intellio.hu

Új videomegfigyelő és diszpécserközpontot avatott sárvári központjában a Sága Foods Zrt. a napokban. Az átadó joggal zajlott ünnepélyes keretek között: a néhány hónapja működő korszerű videomegfigyelő rendszer hatékonyan támogatja a húsüzem magas minőségre irányuló törekvéseit biztonsági, munkavédelmi és élelmiszerbiztonsági szempontból is.

A telepítést végző Future Security Zrt. az innovatív fejlesztéseiről ismert magyar cég, az Intellio Technologies Zrt. okoskamerás videorendszerét választotta a meglehetősen komplex feladat elvégzésére. 

Az angol Bernard Matthews Ltd. tulajdonában lévő, 25 milliárd forintos árbevételű Sága a magyarországi pulykahúspiac vezető szereplője és az egyik legnagyobb hazai baromfiexportőr. Évente 1,8 millió pulykát dolgoznak fel, aminek a kétharmadát saját pulykafarmokon nevelik. A Sárváron 2006-ban átadott, 2,5 milliárd forintból megépített, 5000 négyzetméteres, magas fokon automatizált gépsorokkal felszerelt pulykafeldolgozó üzem ma az egyik legkorszerűbb Európában.

Az üzemben előforduló lopások, munkavédelmi szabálytalanságok visszaszorítása érdekében a tavalyi évben az elavult, analóg videomegfigyelő rendszert is korszerűbbre cserélték.

49 Intellio okoskamerát a cég központi üzemében és a takarmánykeverő telephelyen telepítettek le. A 14 pulykanevelő telepen már üzemelő 121 videokamerát pedig a most átadott diszpécserközpontba integrálták, ahol így 170 kamera képét lehet figyelemmel kísérni. 

Pór Gyula, a Future Security Zrt. biztonságtechnikai igazgatója az új diszpécserközpont legnagyobb erényének azt tartotta, hogy a felszerelt kamerák és a rendszert irányító IVS2 felügyeleti szoftver is az Intellio 2012-es évi fejlesztéseinek eredményét képviselik. A megrendelő részére így a legmodernebb rendszert tudták átadni a megnyitó alkalmával.

Keleti Zsolt, a SÁGA Foods Zrt. vezérigazgatója és Zsigmond Zoltán, a biztonsági szolgálat vezetője is egyetértett abban, hogy a korszerű videomegfigyelő rendszer pozitív hatással van az üzem működésére. Jelentős, több millió forintra rúgó, lopásból, hanyagságból, szabálytalanságból eredő kárt sikerült eddig a rendszer segítségével felderíteni. Az igazgató szerint amellett, hogy a károkozást eredményesen visszaszorították, lényeges szempont, hogy a többségben lévő, szabályokat betartó dolgozók számára megfelelő környezetet, biztonságos munkahelyet teremtsenek.

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.