Válasszon nyelvet

www.matisz.org

A Paradox Nagy Takarítási Nap a MATISZ (Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség) első társadalmi felelősségvállalás (CSR) projektje. A szövetség tagcégei (köztük a Future FM kollégái is) október 2-án és október 3-án olyan intézményeket takarítottak ki szakszerűen, ahol ez a hétköznapokban nehezen valósul meg. A vállalás azért paradox, mert egy olyan szakma képviselőiként tették ezt, amely maga is segítségre, figyelemre szorul.

A segítségnyújtás, a társadalmi szolidaritás és a figyelem kérés szándékával szerveztük meg a projektet, melynek keretében szakmai takarítással a következő intézményekben járultunk hozzá a megszokottnál higiénikusabb viszonyokhoz.

  • Budapest VIII. kerület, Dankó utca 15. Fűtött utca - Hajléktalanszálló
  • Budapest III. kerület, Kenyeres utca 18-20. Hospice Ház
  • Budapest XI. kerület Kőrösy J. u. 17. MU Színház
  • Mindszentpusztai Autista Otthon

Arra szeretnénk egy pillanatra ráirányítani a figyelmet, hogy fontos és magas színvonalú, amit ezek a kedvezményezett intézmények tesznek.

Fontos és magas színvonalú az is, amit több mint 100 000 ezer magyar állampolgár tesz naponta azzal, hogy tiszta környezetet teremt a többiek számára. A budapestieken kívül győri, miskolci cégek is képviseltették magukat! A Future FM Zrt. a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Fűtött utcai hajléktalan szállójának takarításában vett részt, ahol közel 150 hajléktalan ember talál menedéket, szálláshelyet nap mint nap.

Észrevétlenül felnőttkorba lépett egy partvonalon kívüli szakma!

Egy régi szakmáról van szó, amit tisztítás-technológiának (leánykori nevén takarításnak) nevezünk. A takarításnak, a megfelelő szintű higiéniának mára már komoly kritériumai, szakmai sztenderdjei, minőség-ellenőrzési rendszere van. Gondoljunk csak arra, milyen fontos pl. egy kórház megfelelő higiéniai viszonyainak biztosítása. És mi minden történne, történhetne ennek hiányban…

A takarítók szakmai-, és érdekvédelmi szövetsége a MATISZ, már 2011-ben kidolgozta: 

  1. a Tisztítás-technológiai Szakmunkás Szakmai Profilt.
  2. a Közbeszerzéseken Kötelezően Megadandó Adatok Irányelvét, a Tisztítás-technológiai Irányelveket, melynek alkalmazása sokat segíthetne az üzletileg korrekt és tiszta verseny elterjedésében.
  3. 2013 végén a skandináv országok után Európában másodikként bevezetjük a Környezetbarát Minősítési Rendszert és az ehhez kapcsolódó Védjegyet, ami az un. Zöld (környezetbarát) takarítás széleskörű hazai elterjedésének teremti meg az intézményes alapjait.

A MATISZ széles körű szakmai együttműködésben hozzájárult ahhoz, hogy:

  1. A takarítás szakma számára legyen felsőfokú képzés. 2014-ben az első végzősök szerezhetik meg diplomájukat.
  2. Nemzetközi szakmai versenyeken a magyar szakemberek rendre az élmezőnyben szerepelnek. 2013-ban pedig maga a MATISZ szervezett nemzetközi szakmai találkozót, versenyt Clean Europe néven, melynek fordulói már sikeresen lezajlottak Varsóban és Veronában. A döntőt Budapest rendezi 2013. október 29-én a Zöld Jelzés Nemzetközi Tisztítás-technológiai Konferencia keretében.

 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.