Select your language

Energiatudatos Vállalat


A Future FM Zrt. tudatos tevékenységének köszönhetően, a Virtuális Erőmű Program keretein belül, elnyerte az Energiatudatos Vállalat díjat 2021-ben is.


Az energiaellátás biztonsága, környezetünk védelme, és az energiára fordított költségek csökkentése mindannyiunk érdeke. Elgondolkodtató elemzések, tudósok figyelmeztetései árulkodnak arról, hogy a klímaválság életünk mindennapi részévé vált, sokan csak tehetetlenül megvonják a vállukat. De szerencsére sokan felteszik a kérdést, hogy mit is tehetnék én ezzel kapcsolatban.

A legzöldebb energia az, amit nem használunk fel, de még csak meg sem termelünk. Ez a Virtuális Erőmű program lényege - mondja Dr. Áder János, Köztársasági elnök, aki az egész Virtuális Erőmű Program fővédnöke

Szerencsére egyre többen gondolják, lehet, hogy amit tesznek az a világ szempontjából láthatatlan, de ha mindannyian felelősen cselekszünk, minden összeadódik és a közös cél, az elszabaduló klímaváltozás megakadályozása, elérhetővé válik.


A Virtuális Erőmű Program (VEP) a köztársasági elnök által fővédnökölt, és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fentarthatósági kezdeményezés, melynek célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

Az el nem használt és így egy fosszilis, szennyező erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 2. legnagyobb villamos erőművévé vált.

Egyre többen csatlakoznak ehhez a szemléletformáló kezdeményezéshez, a Future FM is szívügyének tartja a környezetünk védelmét és megóvását. Fontos, hogy minél többen rálássanak arra, hogy mi az, amit mindenki a saját területén tud megtenni a közös ügy érdekében.


Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk a VEP programjában, bízunk benne, hogy minél többen teszik ugyan ezt.

  

A cél az, hogy 2030-ra 1000 megawatt energiát takarítsunk meg közösen.

 

 



Forrás:

https://tinyurl.com/2j7ppdnt

 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.