Válasszon nyelvet

12 alapító vállalat részvételével hivatalosan is megalakult a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége, a LEO. A Szövetség legfőbb célja, hogy szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen az FM piacon, és ezzel magasabb szintre emelje a teljes iparág működését.

A LEO alakuló közgyűlésén a Szövetség elnökévé Schmidt Józsefet, a Future FM vezérigazgató-helyettesét, főtitkárává Istiván Ritát választották.

„A létesítménygazdálkodásiszakma minőséget teremt, és jelentősen hozzájárul az élhető és fenntartható környezet kialakításához. A Szövetség megalakulásával olyan alapvető szakmai sztenderdek megteremtésére nyílik most lehetőség, amelyek már hosszú évek óta hiányoznak az ipar átlátható működéséhez”- mondta Schmidt József frissen megválasztott elnök a Művészetek Palotájában nemrégiben tartott alakuló ülésen.

Vágó László, alelnök, a Strabag PFS Zrt. vezérigazgatója a piaci szereplők együttműködésén alapuló tudásközpont létrehozásának fontosságát hangsúlyozta, amivel lehetőséget teremtenek a legjobb működési gyakorlatok elemzésére és megosztására, a szakmai képzés és oktatás támogatására, valamint a közösen kialakított korszerű megoldások fejlesztésére.

Jászberényi István, alelnök, a Kraft FM Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a Szövetség számára az a legfontosabb feladat, hogy megteremtse az átláthatóságot, egyben definiálja az egyes szolgáltatásokat, valamint általános szakmai és etikai szabályokat állítson fel párbeszédet teremtve a megrendelők, a jogalkotók-és alkalmazók irányába.

A szövetségi célok eléréséhez az alapító tagok 3 munkacsoport felállításáról is döntöttek, a benchmarking munkacsoportot Décsi Gábor (Dome FSG), az etikai munkacsoportot Szabó Péter (ISS FacilityServices ), a szabványügyi munkacsoportot pedig dr. Gernhardt Katalin (Atalian Zrt.) vezeti majd.

Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO)

A LEO a létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szakma piacvezető és hozzáadott értékteremtésével kiemelkedő képviselői által létrehozott országos szövetség, amelyben a szakma szereplői tisztán meghatározott stratégiai és operatív szintű célok mentén konstruktívan működnek majd együtt a szektor konszolidációja, a piaci működés szabályozása, értékteremtés, tudásközpont létrehozása, közösen kialakított professzionális megoldások fejlesztése és a felhasználói kultúra ápolása céljából.

A LEO tagjai: Atalian Zrt.,DomeFacilityServices Group Kft., Future FM létesítménygazdálkodási Zrt., ISS FacilityServices Létesítménygazdálkodási Kft., KÉSZ Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft., Kraft-FM Kft., Primogen FM Üzemeltetési Kft., PQS International Szolgáltató Zrt., SMART FM IngatlanüzemeltetőKft.,SPIE Hungária Kft., STRABAG Property and FacilityServices Zrt., Trigranit Facility Management Kft.

A mintegy 6.700 közvetlen alkalmazottal rendelkező 12 alapító vállalat árbevétele 2012-ben meghaladta a 47 milliárd Ft-ot, az összes kezelt terület pedig több mint 10 millió m². Az alapítók határozott célja, hogy az FM piac minden minőségi szolgáltatója 2 éven belül a LEO tagjává váljon.
 

Future Fm

Future FM Zrt.

1148 Budapest, Fogarasi út 5.

Telefon: +36 (1) 468-4080

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.